Se încarcă ...

Deși s-ar putea crede că toate băncile de parc, produse de diferiți producători, sunt practic la fel, aceasta este, desigur, o gândire eronată. Modelele individuale diferă și, în funcție de locul în care vor fi amplasate și cine le va utiliza, trebuie să alegeți cel potrivit:
•    simplu,
•    cu spătar,
•    cu suport pentru brațe,
•    modern,
•    clasic,
•    din lemn,
•    din fontă.
Băncile urbane amplasate de-a lungul străzilor și la stațiile de autobuz nu necesită spătar. De obicei, trecătorii care le utilizează se opresc doar pentru o clipă pentru a se așeza, așteptând tramvaiul sau un prieten întârziat, sau pentru a se odihni, transportând cumpărături grele de la piață. Cu toate acestea, în cazul băncilor de parc și de grădină, situația este complet diferită. Cele așezate pe aleile de plimbare sunt destinate locuitorilor care caută relaxare mai îndelungată, motiv pentru care un spătar confortabil și un suport pentru brațe asigurate de producător ar fi foarte recomandate. În astfel de locuri vedem cupluri îndrăgostite, persoane în vârstă sau părinți cu copii, care pot petrece câteva ore, stând, vorbind și bucurându-se de timpul petrecut împreună.

Alegerea design-ului unei bănci va depinde și de mediul în care urmează să fie amplasată. În prezent, în spațiul urban apar din ce în ce mai multe obiecte moderne, precum centre comerciale, clădiri de birouri, universități și cartiere de blocuri. Zonele verzi și parcurile care le înconjoară sunt, de obicei, păstrate într-un stil contemporan. Cea mai potrivită pentru astfel de locuri ar fi o bancă simplă de parc, fără ornamente suplimentare, realizată din lemn, combinată, de exemplu, cu beton. În zonele centrale și în parcurile vechi, unde predomină în general clădirile istorice, merită să optați pentru elemente de arhitectură urbană stilizate în funcție de epocă. Modelele clasice, cu ornamente, construite din fontă, se potrivesc perfect.

Mobilierul urban de parc și de grădină, pe care îl puteți observa, este realizat de producători din diverse materiale. Cel mai des ales material este lemnul și oțelul. Băncile din lemn arată extrem de ușor și intemporal. De asemenea, sunt plăcute la atingere și foarte confortabile. Din păcate, materialul natural necesită impregnare regulată pentru a-și păstra proprietățile, în special dacă se află în aer liber și este expus la condițiile atmosferice. Dispozitivele de grădină realizate din metal sunt cu siguranță mai rezistente la daunele mecanice și la încărcături mari decât cele din lemn. Datorită posibilității de vopsire cu pulbere, se remarcă prin o varietate bogată de culori, astfel încât este ușor să se adapteze aspectului parcului sau străzii pe care se află.

Datorită avantajelor ambelor variante, producătorii oferă adesea modele combinate. În prezent, cele mai întâlnite bănci de parc, de grădină și urbane au o structură de oțel cu un scaun din lemn. Elementele metalice fac dispozitivul solid și rezistent și destul de greu. Acest lucru permite prinderea stabilă pe suprafața de susținere. Utilizarea lemnului face ca întregul să fie ușor și să se potrivească frumos cu verdeața.

Datorită avantajelor ambelor variante, producătorii oferă adesea modele combinate. În prezent, cele mai întâlnite bănci pentru parcuri, grădini și orașe au o construcție din oțel cu scaun din lemn. Elementele metalice fac dispozitivul solid și rezistent, dar și destul de greu. Acest lucru permite prinderea stabilă a dispozitivului la sol. Folosirea lemnului face ca întreaga structură să devină ușoară și se potrivește frumos cu vegetația.

 

Înfrumusetțăm imaginea oraselor cu ajutorul mobilierului stradal.Spatiile publice sunt locuri fascinante -unde oamenii si cultura se intalnesc. Ne face plăcere să folosim designul nostru în aceste locuri și să îi facem pe oameni să se simtă mai bine. Aceasta este o misiune pentru noi. Designul bun nu este pentru showroom-uri, ci pentru viață.